Home    Info   |   Prijzen   |    Foto's   |    Contact
Copyright 2011 by "C.Jeurninck" All Rights reserved
E-Mail: cor@cjeurninck.nl
Alanya: alle ingredinten voor een onvergetelijke vakantie
Te huur in Alanya: Appartement in nieuwbouwcomplex
Banana Garden - Alanya
Alanya is een grote en gezellige badplaats in Turkije. De laatste jaren wordt er in Alanya hard aan de weg getimmerd: Er worden parkjes aangelegd, palmbomen geplant en de meeste straten zijn tegenwoordig helemaal opnieuw aangelegd met veel plantenbakken, maar als je echt de mooie natuur van Turkije wilt zien, zal je echt op excursie moeten gaan! Er is echter zoveel te zien in de omgeving, dat is niet op n pagina te noemen. Langs de boulevard, of in het centrum zijn verschillende kantoortjes waar je alle excursies kunt boeken. Vergeet echter niet om overal en altijd af te dingen.

Als je het achterland in gaat val je van de ene verbazing in de andere, zulke mooie vergezichten als je daar tegenkomt, de hoeveelheid vruchten, noten en kruiden die daar groeien en ook zul je dan pas zien in welke primitieve omstandigheden de mensen in de bergen wonen. Als je alleen maar in Alanya verblijft, zul je hier geen idee van hebben en ga je dus met een compleet verkeerd beeld van Turkije naar huis.

Om 's zomers de langdurige hitte en drukte even te ontvluchten kun je ontspanning en verkoeling zoeken  bij de Dimcay rivier. Daar kun je picknicken in speciaal daarvoor aangelegde picknickplekken. Midden tussen de prachtige natuur en langs de gehele rivier met kleine watervalletjes, zijn kleine hutjes neergezet naast en soms in het water, vol met kleden en kussens, waar je heerlijk in kunt zitten kletsen, eten of zelfs even kunt gaan slapen. Het is daar echt heerlijk koel en vooral het water van de rivier! Over het algemeen kom je met de standaard excursies maar even op zo'n plek om iets te eten. Je kunt er natuurlijk ook op eigen gelegenheid naartoe gaan en zolang blijven als je wilt. Je komt echt heerlijk ontspannen en opgeknapt weer terug.